MediaWatch

Nasdaq 2 pct. op, Dow 0,69 pct. ned

Efter en stærk åbning på tal der viste at US-forbruget holdt stand med en stigning i marts på 0,3 procent omregnet til årsbasis fortsatte teknologiaktierne op mandag. Stigningerne blev dog sent på eftermiddagen - især i Dow Jones aktierne - begrænset af indtjeningsbekymringer.

Tallene viste - i sammenhæng med fredagens overraskende høje GDP-tal for første kvartal, at der synes at være tilstrækkeligt fast grund under fødderne i US-økonomien til at undgå recession.

Det næste mulige signal herom kan komme tirsdag i form af det vigtige NAPM-indeks, der blandt økonomerne - inklusive Fed - regnes for en af de væsentligste konjunkturindikatorer.

Netværks-, halvleder- og bioteknologiaktierne var i fokus med de bedre udsigter for økonomien. Målt på brede indeks inden for disse sektorer, har samme aktier tabt henholdsvis 63, 55 og 40 procent i forholds til deres højeste sidste år.

Cisco, JDS Uniphase og Juniper Networks førte an på netværks-fronten og ledte hver af disse netværksgiganter mere end 9 procent højere. På halvlederfronten var Intel i fokus og steg tæt ved 4 procent. Vitesse, der er aktuel i i-data sammenhæng, steg 9,27 procent. Bioteknologiindekset steg 2,1 procent med Amgen i front.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs