MediaWatch

USA: Forbrug holder stand

Med et forbrugsstigning på 0,3 procent på årsbasis for marts måned holdt forbruget bedre stand, end den 0,2 procent stigning økonomerne havde forventet.

Forbruget betragtes ofte som "hovedmotoren" i US-økonomien, idet forbruget udgør to tredjedele af efterspørgselssammensætningen. Derfor har frygten for at forbrugerne skulle lukke pengepungen i været i fokus for nationaløkonomerne og Fed - den amerikanske centralbank.

Dagens nøgletal vil givet sammenholdt med fredagens bedre end forventede GDP-vækst-tal forstærke troen på, at opbremsningen i US-økonomien er ved at aftage. Dog kan en strøm af nye økonomiske nøgletal i denne uge, blandt anden morgendagens NAPM-indeks og arbejdsmarkedsrapport senere på ugen hurtigt ændre det mere positive billede.

Samtidig med de bedre end ventede forbrugstal blev der offentliggjort tal for amerikanernes personlige indkomster i marts. Her var stigningen 0,5 procent, hvilket også var lidt bedre end økonomernes forventninger om en stigning på 0,4 procent.

Futures på dagens åbning, der i forvejen lå til en positiv åbning, styrkedes umiddelbart efter offentliggørelsen af de økonomiske data.

Senere i dag offentliggøres Chicago-indkøbschefernes indeks, der traditionelt betragtes som en forløber for morgendagens vigtige NAPM-indeks for industrien.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs