MediaWatch

US-nøgletal kan give ny optimisme

Fredagens stærkere end forventede 1. kvartals GDP-rapport, der med en vækst på 2,0 procent viste en næsten så dobbelt så stor stigning som de 1,1 procent økonomerne havde forventet, har skabt håb om, at økonomien allerede kan være tilbage i vækstsporet:

"Hvis stigningen konfirmeres af næste uges data, tror jeg det vil være positivt for markedet", udtalte Peter Gottlieb, aktiechef hos First Albany Asset Management søndag til Reuters.

"Markedet er på udkig efter nogle klare signaler om, hvor økonomien er på vej hen", fortsatte aktiechefen.

Markedet vil i denne uge modtage en strøm af makroøkonomiske data, der udover virksomhedernes indtjeningsmeddelelser vil påvirke markedet:

Mandag kommer der tal for amerikanernes indkomster og forbrug i marts. Tirsdag byder på de meget vigtige NAPM-tal. NAPM- står for National Association of Purchaching Managers - og NAPM-indekset, anses af økonomerne for at være en af de mest sikre konjunktur-indikatorer for US-økonomien. NAPM-rapporten, der indeholder såvel bagud - som fremadrettet information, vil give en ide om nedkølingens omfang eller stabiliseringen af økonomien.

NAPM-indekset for fremstillingssektoren forventes af økonomerne at være 43,8 i april i forhold til 43,1 i marts.

Onsdag byder på Industriens ordrer for marts. Torsdag på NAPM-tal uden for industrien, hvilket vil sige servicesektoren, samt arbejdsmarkedsrapport.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs