MediaWatch

Microsoft fastholder XP-tidsplan

Teknologi analytiker Rob Enderle fra Giga Information Group kommenterede fredag, at lanceringen af Windows XP var blevet udsat fra august til oktober. Det var sandsynligvis årsagen til at Microsoft-aktien faldt 2,01 dollar eller 2,9 procent til 67,12 dollar på Nasdaq, samtidig med at mange andre teknologi-aktier var for opadgående, skriver Reuters.

Microsoft adresserer ikke dets dementi direkte til analytikerens konklusioner. Microsoft talsmanden Tom Pilla siger, at intet har ændret sig i forhold til den oprindelig plan om at lancere Windows XP i anden halvdel af 2001.

En eventuel forsinkelse af Windows XP operativsystemet vil i givet fald ikke kun få betydning for Microsoft. Det vil være afgørende for hele PC-producent industrien, fordi softwaren betragtes som et af de signifikante opgraderinger, som kan virke som en katalysator for den kriseramte PC-salg.

Ifølge Enderle bliver Windows XP den mest signifikant opdatering inden for forbrugerplatforme til PC'ere i seks år. Udover den nye software ventes Intel's lancering af den kommende version af Pentium 4 processoren at få betydning for den fremtidige vækst i den globale PC-salg.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs