Microsoft fastholder XP-tidsplan

MediaWatch

Teknologi analytiker Rob Enderle fra Giga Information Group kommenterede fredag, at lanceringen af Windows XP var blevet udsat fra august til oktober. Det var sandsynligvis årsagen til at Microsoft-aktien faldt 2,01 dollar eller 2,9 procent til 67,12 dollar på Nasdaq, samtidig med at mange andre teknologi-aktier var for opadgående, skriver Reuters.

Microsoft adresserer ikke dets dementi direkte til analytikerens konklusioner. Microsoft talsmanden Tom Pilla siger, at intet har ændret sig i forhold til den oprindelig plan om at lancere Windows XP i anden halvdel af 2001.

En eventuel forsinkelse af Windows XP operativsystemet vil i givet fald ikke kun få betydning for Microsoft. Det vil være afgørende for hele PC-producent industrien, fordi softwaren betragtes som et af de signifikante opgraderinger, som kan virke som en katalysator for den kriseramte PC-salg.

Ifølge Enderle bliver Windows XP den mest signifikant opdatering inden for forbrugerplatforme til PC'ere i seks år. Udover den nye software ventes Intel's lancering af den kommende version af Pentium 4 processoren at få betydning for den fremtidige vækst i den globale PC-salg.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også