MediaWatch

Microsoft fastholder XP-tidsplan

Teknologi analytiker Rob Enderle fra Giga Information Group kommenterede fredag, at lanceringen af Windows XP var blevet udsat fra august til oktober. Det var sandsynligvis årsagen til at Microsoft-aktien faldt 2,01 dollar eller 2,9 procent til 67,12 dollar på Nasdaq, samtidig med at mange andre teknologi-aktier var for opadgående, skriver Reuters.

Microsoft adresserer ikke dets dementi direkte til analytikerens konklusioner. Microsoft talsmanden Tom Pilla siger, at intet har ændret sig i forhold til den oprindelig plan om at lancere Windows XP i anden halvdel af 2001.

En eventuel forsinkelse af Windows XP operativsystemet vil i givet fald ikke kun få betydning for Microsoft. Det vil være afgørende for hele PC-producent industrien, fordi softwaren betragtes som et af de signifikante opgraderinger, som kan virke som en katalysator for den kriseramte PC-salg.

Ifølge Enderle bliver Windows XP den mest signifikant opdatering inden for forbrugerplatforme til PC'ere i seks år. Udover den nye software ventes Intel's lancering af den kommende version af Pentium 4 processoren at få betydning for den fremtidige vækst i den globale PC-salg.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs