MediaWatch

TV4 og MTG under forventning

TV4 var selv klar over, at kvartalsresultatet var lavere, og havde forberedt markedet på et resultat på 10 millioner svenske kroner. Det blev 8 millioner, og det er et fald på 34 millioner sammenlignet med sidste års rekordresultat. Reklameindtægterne til TV4 faldt med 2,3 procent i årets første måneder, selv om annoncørernes investeringer i TV-markedet blev øget med 1,3 procent i samme periode, ifølge Institut for Reklameinvesteringer, skriver Vision.

TV4 omsatte for 573,9 millioner svenske kroner i første kvartal 2001. Det skal sammenlignes med sidste års omsætning på 577,6 millioner. Resultatet inden den statslige koncessionsafgift blev 115 millioner. Da den var afleveret til staten, havde TV4 8 millioner tilbage. De største huller i resultatet kommer fra TV4s regionale kanaler. Trods øgede reklameindtægter til de regionale kanaler kommer de fortsat ud med røde tal: Minus 27 millioner.

Reklamesalget hos MTG-kanalerne lå på i alt 614 millioner, hvilket er en stigning på 8 procent sammenlignet med første kvartal 2000. Alligevel var analytikerne skuffede over MTG, der var forventet at levere et resultat på 47 millioner, men kom med 38 millioner. MTGs omsætning steg med 27 procent til 1,5 milliarder SEK. Den ene milliard stammer fra TV-delen Viasat, og er en stigning fra 850 millioner.

Ledelserne hos MTG og TV4 er dog ikke bekymrede over de ringere resultater.

- Vi foretager regelmæssige eftersyn af alle omkostninger. Kan der spares noget, gør vi det, siger TV4s direktør Thorbjörn Larsson.

Børsmarkederne modtog de to regnskaber med ophøjet ro.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs