MediaWatch

Danware i fin indtjeningsform

Birkerød virksomheden, der gør klar til at blive noteret på Københavns Fondsbørs senere i år, fik en omsætningsvækst på 52 procent i løbet af året. I kroner og ører svarer det til en stigning fra 56,4 millioner kroner sidste år til 86 millioner kroner i år. 84 procent af den samlede omsætning kommer fra eksport til flere end 70 lande.

Resultatet af den primære drift steg svagt mere end omsætningen, i alt 55,4 procent fra 28 millioner sidste år til 43,6 millioner i år. Før skat endte resultatet på 44,7 millioner og dermed 30,1 millioner efter skat.

Danware, som blev stiftet i 1981 af Peter Grøndahl og Jens Mikkelsen, har med årets resultat formået at skabe vækstresultater fem år i træk. Overskuddet før skat er i de år gennemsnitligt vokset med 45 procent.

Virksomheden forventer, at væksten vil fortsætte og sætter i den forbindelse sin lid til hovedproduktet, fjernbetjeningsprogrammet NetOp Remote Control, der er solgt i mere end 1,8 millioner eksemplarer på verdensplan.

Salget af Danwares andet produkt, NetOp School, er ligeledes stigende og tegner sig for en stadig større del af den samlede omsætning.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs