MediaWatch

Siemens afskediger 3500

Overskuddet for andet kvartal faldt ialt 11 procent hovedsagligt på grund af en faldende efterspørgsel på mobiltelefoner og halvledere. Nettoindtjeningen endte på 578 millioner euro mod 653 millioner i fjor, skriver Bloomberg.

Siemens, som i dag laver stort alt lige fra el-pærer til kraftværker og mobiltelefoner, nedjusterede efter den begyndende afmatning på chips og håndsæt i marts sine prognoser for salg og indtjening.

Selskabets administrerende direktør, Heinrich von Pierer, vil ikke for nærværende komme med en prognose for resten af året, men siger, at han har bedt samtlige af selskabets grupper om at iværksætte de nødvendige tiltag for at tilpasse sig de ændrede markedsvilkår.

De bebudede afskedigelser ventes at ramme selskabets netværksdivision, der laver telefonnetværk til virksomheder. I alt 1400 tyske stillinger ventes at blive skåret væk, mens de resterende skal findes i udlandet.

Det er anden gang i denne måned alene at Siemens bebuder afskedigelser.

Mere fra MediaWatch

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs