MediaWatch

JDS Uniphase afskediger femtedel

Den generelle nedgang i teleindustrien har ramt selskabet, der har oplevet en markant ordretilbagegang fra dets kunder fortrinsvis fiberoptikfremstillerne. Disse har i takt med den faldende efterspørgsel fra telekommunikationsselskaberne søgt at rette sig ind efter det vigende marked, skriver Bloomberg.

JDS forventer, at det totale beløb for reorganiseringen vil koste et sted mellem 375 og 425 millioner dollar. Omvendt regner selskabet så med at spare mere end 250 millioner dollar på årsbasis.

Nedgangen i telemarkedet har blandt andet fået JDS til at nedjustere sine indtjeningsforventninger til andet kvartal, og virksomheden meddelte allerede i februar, at op imod 3000 medarbejdere skulle afskediges. Antallet er nu hævet til 5000.

JDS har alene siden årskiftet måttet se sin aktie falde 42 procent, og gårsdagen bød på en ny nedtur. JDS aktien faldt således 4,35 dollar til en lukkekurs på 24,18 dollar.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs