JDS Uniphase afskediger femtedel

MediaWatch

Den generelle nedgang i teleindustrien har ramt selskabet, der har oplevet en markant ordretilbagegang fra dets kunder fortrinsvis fiberoptikfremstillerne. Disse har i takt med den faldende efterspørgsel fra telekommunikationsselskaberne søgt at rette sig ind efter det vigende marked, skriver Bloomberg.

JDS forventer, at det totale beløb for reorganiseringen vil koste et sted mellem 375 og 425 millioner dollar. Omvendt regner selskabet så med at spare mere end 250 millioner dollar på årsbasis.

Nedgangen i telemarkedet har blandt andet fået JDS til at nedjustere sine indtjeningsforventninger til andet kvartal, og virksomheden meddelte allerede i februar, at op imod 3000 medarbejdere skulle afskediges. Antallet er nu hævet til 5000.

JDS har alene siden årskiftet måttet se sin aktie falde 42 procent, og gårsdagen bød på en ny nedtur. JDS aktien faldt således 4,35 dollar til en lukkekurs på 24,18 dollar.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Jyllands-Posten med domicil i Aarhus er blandt medierne, der nu er ude i anden runde af besparelser på ét år. | Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter