MediaWatch

Compaq: Indtjening ned fyringer op

Compaq angiver en faldende efterspørgsel og prisnedsættelser fra konkurrenterne, såsom rivalen Dell, som hovedårsagen for den bratte nedgang i nettoresultatet.

Selskabets øverste chef, Michael Capellas, sagde i forbindelse med meddelelsen, at andet kvartal ligeledes tegnede vanskeligt og tilføjede, at forventningen for salget var på linie med første kvartal, hvilket vil sige omkring 9 milliarder dollar.

"Det er næsten overflødigt at sige, at vi stadig er i et meget krævende marked", sagde Michael Capellas på et analytikermøde. Ifølge Capellas skal analytikerne ikke forvente mere end 5 cents per aktie for andet kvartal, hvilket skal sammenlignes med de gennemsnitligt 17 cents per aktie, som har været Wall Streets hidtidige forventninger.

Compaq lå i 17,98 dollar - cirka 4 procent lavere i eftermarkedet på Instinet handelssystemet efter meddelelsen.

Priskrigen på PC-markedet har kostet Compaq førerpositionen på verdensbasis, efter at Dell indledte slaget i slutningen af sidste år. Dette kvartal var det første, hvor Compaq ikke kunne gøre krav på titlen som verdens største PC-fremstiller siden 1994. Dengang passerede selskabet IBM.

Compaq annoncerede i sidste måned en plan for omkostningsreduktioner på op imod 600 millioner dollar. Denne plan skal blandt andet indfries ved afskedigelser af 7 procent af selskabets 70,000 fuldtidsansatte.

Ved meddelelsen i går stod det klart, at disse job-nedskæringer nu forøges til 10 procent, svarende til 7.000 fuldtidsansatte.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs