i-data - op og ned med Vitesse

MediaWatch

Ser vi på Vitesse's lukning "over there" mandag i kurs 32,44 dollar, med et fald på 6,70 procent, så står i-data til at skulle aflevere lidt mere tilbage af sidste uges kraftige stigninger ved tirsdagens åbning.

Siden i-data's salg af datterselskabet Exbit til den amerikanske chipsproducent Vitesse Semiconductor, har i-data's aktiekurs gungret op og ned med Vitesse. Forklaringen er ganske enkel - for i-data er har simpelthen fået betaling i Vitesse-aktier.

Mediawatch spurgte i fredags i-data's finansdirektør - Karsten Dyhrberg om, hvordan det føltes at have en aktiekurs, der svinger med Vitesse:

"Generelt er vi ikke meget for at give kommentarer til aktiekurser", fortalte Karsten Dyhrberg, der alligevel godt ville åbne lidt op i lyset af den noget specielle situation.

"Med hensyn til Vitesse er det naturligt, at når et så væsentligt aktiv skifter værdi, så påvirker det også vores samlede værdi", sagde finansdirektøren og tilføjede - "Jeg ved ikke om det er overdrevet. Det er investorerne, der bestemmer, og der er i høj grad tale om matematik".

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Jyllands-Posten med domicil i Aarhus er blandt medierne, der nu er ude i anden runde af besparelser på ét år. | Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter