MediaWatch

Offentliges online indkøb skal øges

IT- og Forskningsministeriet har foretaget en undersøgelse blandt 641 beslutningstagere i den offentlige sektor vedrørende holdningen til elektroniske indkøb.

Ifølge undersøgelsen er gennembruddet for elektronisk indkøb ikke umiddelbart forestående, men erkendelsen af mulighederne er større end nogensinde. Kun 5 procent af de offentlige ledere skønner, at elektronisk indkøb ikke kommer til at spille nogen væsentlig rolle.

Hver femte offentlige virksomhed gennemfører allerede i dag mere end 15 procent af vareindkøbene elektronisk, men modsat er et tilsvarende antal - også hver femte - overhovedet ikke kommet i gang med e-handel.

Forskningsminister Birte Weiss (S) finder det glædeligt, at forventningerne til e-handel er så store blandt de offentlige ledere men siger, at nu gælder det om at få sat blus på kedlerne. Med etableringen af den offentlige indkøbsportal og de mange aktiviteter, der følger i kølvandet, er det på høje tid at gå fra ord og forventninger til konkret handling, mener ministeren.

Det vigtigste formål med e-handel for de offentlige ledere er ifølge undersøgelsen administrative besparelser, mens udsigten til billigere indkøbspriser tager andenpladsen. Den største barriere for øget anvendelse af e-handel i den offentlige sektor er ifølge undersøgelsen, at de offentlige virksomheder mangler vedtagne e-handels strategier og en formuleret politik for indkøb generelt og indkøb på nettet i særdeleshed.

Undersøgelsen af de offentlige beslutningstagere og det oprindelige debatoplæg E-springet findes på efokus

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs