MediaWatch

Offentliges online indkøb skal øges

IT- og Forskningsministeriet har foretaget en undersøgelse blandt 641 beslutningstagere i den offentlige sektor vedrørende holdningen til elektroniske indkøb.

Ifølge undersøgelsen er gennembruddet for elektronisk indkøb ikke umiddelbart forestående, men erkendelsen af mulighederne er større end nogensinde. Kun 5 procent af de offentlige ledere skønner, at elektronisk indkøb ikke kommer til at spille nogen væsentlig rolle.

Hver femte offentlige virksomhed gennemfører allerede i dag mere end 15 procent af vareindkøbene elektronisk, men modsat er et tilsvarende antal - også hver femte - overhovedet ikke kommet i gang med e-handel.

Forskningsminister Birte Weiss (S) finder det glædeligt, at forventningerne til e-handel er så store blandt de offentlige ledere men siger, at nu gælder det om at få sat blus på kedlerne. Med etableringen af den offentlige indkøbsportal og de mange aktiviteter, der følger i kølvandet, er det på høje tid at gå fra ord og forventninger til konkret handling, mener ministeren.

Det vigtigste formål med e-handel for de offentlige ledere er ifølge undersøgelsen administrative besparelser, mens udsigten til billigere indkøbspriser tager andenpladsen. Den største barriere for øget anvendelse af e-handel i den offentlige sektor er ifølge undersøgelsen, at de offentlige virksomheder mangler vedtagne e-handels strategier og en formuleret politik for indkøb generelt og indkøb på nettet i særdeleshed.

Undersøgelsen af de offentlige beslutningstagere og det oprindelige debatoplæg E-springet findes på efokus

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs