MediaWatch

VeriSign udvider domænenavne

Selskabet hvis opgave det er at registrere samt administrere .com, .org og .net domænenavne har bekendtgjort, at det nu har udvidet antallet af sprog, som kan benyttes til registreringen af domænenavne på Internettet. 180 nye sprog bringer dermed det samlede antal op på over 350 forskellige sprog, skriver IDG.

Siden selskabet i november sidste år påbegyndte implementeringen af multisproglige domænenavne, er der ifølge selskabets egne tal registreret flere hundrede tusinde ikke-engelske domæner. Adskillige virksomheder har i den forbindelse valgt at registrere modersmålets fonetiske pendant til selve firmanavnet.

De nye domæner tillader således lande, hvis sprog ikke er baseret på det romerske tal og skriftsystem, at registrere navne på de indfødte skriftsystemer. Dette tiltag gør ifølge VeriSign, at godt 80 procent af verdens befolkning nu har mulighed for at forstå det eller de talte sprog, der benyttes til domænenavne.

VeriSign har dog indføjet den passus, at det multisproglige domænenavnsprogram endnu ikke er komplet, hvorfor der kan være navne, som vil være ukurante i det øjeblik hele programmet er komplet.

De nye tilføjelser åbner op for domænenavne på så eksotiske sprog som: indre mongolsk, cherokee, urdu, ny-aramæisk, oldislandsk, tamil, bengalsk, esperanto, armensk, oldengelsk med flere. A

rabisk er naturligvis ligeledes blevet en del af de nye muligheder.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs