MediaWatch

eBay leverer varen

Selskabet præsterede en vækst i nettoomsætningen på internetauktioner i USA og Europa på 80 procent i første kvartal. Bruttofortjenesten steg fra 73 procent i fjor til 82 procent, og de positive omsætningstal udmønter sig således i solide sorte tal på bundlinien.

eBay's nettoindtægter steg i første kvartal til 21,1 millioner dollar, eller 8 cents per aktie i forhold til 1,8 millioner dollar og 1 cent per aktie i samme kvartal sidste år.

eBay har som et af de mest konsistent profitable internetselskaber på verdensplan i stigende omfang vundet såvel investorerne som analytikernes hjerter. eBay aktien er ganske vist 39 procent lavere end sit 52-ugers højeste, men sammenlignet med for eksempel Yahoo!, der har tabt hele 87 procent af aktiekursen, så holder eBay stand.

Aktien steg 9 procent i den officielle handel før kvartalsregnskabet blev kendt. I den såkaldte "after hours" handel kvitterede investorerne med yderligere 6,2 procent for den positive kvartalsmeddelelse.

eBay er dog, trods langt fra sit hidtil bedste resultat, fortsat en dyr investering. Gårsdagens slutkurs nåede en P/E-værdi på 139.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs