MediaWatch

Nokia overgår forventningerne

Den finske gigant har i årets tre første måneder formået at få en salgssvækst på 22 procent, hvilket svarer til en omsætning på 8 milliarder euro. Resultatet før skat blev på 1,48 milliarder euro, hvilket var over markedsforventningen, der var sat til 1,3 milliarder euro.

Selskabets driftsresultat overgik med en stigning på 8 procent til 1,44 milliarder euro også det forventede, der var sat til et gennemsnit på 1,28 milliarder euro. Indtjeningen per aktie nåede op på 0,22 euro, hvilket overgik såvel Nokias egen prognose, der var sat til 0,19 euro, som markedets hvis forventning var en indtjening på blot 0,18 euro per aktie.

Lønsomheden i selskabets mobilsystem matchede forventningerne med en stigning på 17 procent. Salget nåede 2 milliarder euro, hvilket svarer til det ventede beløb. Salget af telefoner endte på 5,8 milliarder euro og det er over forventningen på 5,6 milliarder. Driftsresultatet blev dermed på 1,2 milliarder euro mod forventede 1 milliard.

Nokia nedjusterer dog forventningerne til omsætningen for andet kvartal. Her regner man med en stigning på 20 procent mod en tidligere forventet stigning på 25 til 35 procent.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs