MediaWatch

Vivendi og News Corp i forhandlinger

Både Vivendi Universal's platform Telepiu og News Corp's Stream kører med betragtelige driftsunderskud, og kun en enkelt stærk aktør på markedet formodes at kunne skabe overskud ved at sælge digital-TV pakker til de italienske husstande.

Vivendi Universal's Telepiu har kører efter 10 år på markedet stadig med underskud på trods af en kundebase på omkring 1,8 millioner kunder. Konkurrenten Stream har 800.000 kunder og vurderes at tabe over 3 milliarder kroner om året ved at drive sin digital-TV platform.

Nyhedsbureauet Reuters citerer kilder placeret tæt på parterne for, at både Vivendi Universal og Stream for længst har erkendt, at der ikke er plads til to aktører på det italienske betalings-TV marked.

Samtidig er der dog også en opfattelse af, at en fusion mellem Telepiu og Stream vil kunne have vanskeligheder ved at blive godkendt af konkurrencemyndighederne i Italien.

Såvel Vivendi Universal som News Corp forholder sig indtil videre tavse om udviklingen.

Mere fra MediaWatch

Kulturminister om regulering af sociale medier: Vi har sovet i timen

Regeringen er på vej med et lovforslag om regulering af ulovligt indhold på sociale medier. Det er led i en ambition om i højere grad at kunne stille techselsaber til ansvar for spredningen af indhold på deres platforme. Men der mangler et opgør med indhold, der er skadeligt uden at være ulovligt, lyder det fra kulturministeren.

Filmfolk vil have lavet om på støttemodellen til dansk film

DR og TV 2 bør i fremtiden skulle forpligte sig til støtte danske spillefilm, inden de går i produktion, i stedet for at det sker på bagkant som i dag. Det bør et nyt medieforlig lave om på, lyder det fra Danske Filminstruktører, der bakkes op af Producentforeningen og DFI.

Seneste nyt

Se flere jobs