MediaWatch

France Television frasælger digital-TV

En udtalelse fra den franske public service station France Television tyder på, at France Television er parat til at sælge sin ejerandel i Frankrigs næststørste digital-TV platform TPS (Television Per Satellite).

France Television peger selv på France Telecom som den mest sandsynlige aftager af ejerandelen, hvilket især begrundes med at der i forvejen foreligger en aftale om forkøbsret mellem parterne.

Udover at medejerskabet af TPS ikke har den store strategiske betydning for France Television, står public service stationen samtidig til at kunne realisere en større gevinst ved frasalg af sin ejerandel.

De største enkeltaktionærer i TPS vil dog stadig være de kommercielle TV-stationer TF1 og M6 med hver en 25 procent andel.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs