Nokia ned forud for regnskab

MediaWatch

Trods udsigten til en stigende andel af mobiltelefonmarkedet samt den seneste tids erhvervelse af adskillige betydende 3G netværkskontrakter, reagerer investorerne negativt på dagen før den finske gigants regnskabsfremlæggelse, skriver Dagens Næringsliv.

Analytikerne forventer, at Nokias første kvartal slutter med et resultat på 1,3 milliarder euro før skat. Samlet svarer det til en nedgang på 1,6 procent sat i forhold til samme resultat sidste år. Indtjeningen per aktie ventes at nå 0,18 euro, hvilket er 0,01 euro lavere end Nokias egen prognose. Driftsresultatet ventes at ende på 1,28 milliarder euro.

Nokia ,der sidste år solgte 126,4 millioner mobiltelefoner over dobbelt så mange som den nærmeste konkurrent Motorola, forventer, at øge sin markedsandel fra 30,6 procent til 40 procent på verdensplan. I midten af marts var andelen oppe på 32 procent og analytikerne tror på, selskabet kan nå det fastsatte mål.

Det finske selskab satser i øvrigt på at nå en andel på 35 procent af 3G- netværksleverancerne, et område som stadig har svenske Ericsson som ledende aktør. Selvsamme Ericsson har i dag haft en positiv dag på børsen, og her er det især det offentliggjorte samarbejde med Sony, som har vakt investorernes interesse.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Jyllands-Posten med domicil i Aarhus er blandt medierne, der nu er ude i anden runde af besparelser på ét år. | Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter