MediaWatch

Telenor henter 10 milliarder ved salg

Telenor får 10,1 milliarder norske kroner efter skat for det irske selskab, og nordmændene oplyser at den netto rentebærende gæld i selskabet nu er reduceret til 10 milliarder norske kroner.

Telenor annoncerede salget allerede i februar, hvor det norske teleselskab meddelte, at det ville udnytte sin ret til at sælge sin aktieandel i Esat til BT.

Salget følger efter, at Telenor solgte sin andel i tyske Viag Interkom tidligere i år. Dermed har Telenor realiseret en total gevinst på over 20 milliarder kroner før skat på sine investeringer i udlandet i løbet af de sidste måneder.

Telenor købte 40 procent af Esat Digifone i 1996, en andel der senere blev øget til 49,5 procent. Siden har Telenor investeret næsten en milliard norske kroner i det irske selskab.

Mere fra MediaWatch

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen. Opdateret.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs