MediaWatch

Ericsson og Sony slår mobilerne sammen

Samarbejdet kan kombinere Sonys stærke brand og kompetencer inden for design med Ericssons GSM-teknologi, og øge selskabernes samlede markedsandel. Ifølge den japanske tv-station NHK Television vil selskaberne slå aktiviteterne sammen i et joint venture med hovedkontor i London.

Svenske Dagens Industri skriver, at Sony har bekræftet oplysningerne i en pressemeddelelse torsdag nat. Avisen skriver også, at Ericssons informationschef Pia Gideon bekræfter selskabets samtaler med Sony om et mobilsamarbejde.

En alliance mellem de to selskabers mobil-divisioner vil øge deres globale markedsandel til omkring 12 procent. Her bidrager Ericsson med hele 10-11 procent mens Sony blot har en andel på omkring 1 procent.

Nokia har en andel på 31 procent, mens der er kortere til markedets nummer to, amerikanske Motorola, med 15 procent.

Mere fra MediaWatch

DR's arkiv skal gøres tilgængeligt gennem Det Kongelige Bibliotek

Over de næste tre år er der afsat 62,5 mio. kr. i den nye medieaftale til at etablere offentlig adgang til DR’s omfattende arkivmateriale, hvilket har været et hedt politisk ønske i en årrække. Det digitale leksikon lex.dk kan få en rolle i forhold til formidling, lyder det.

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen. Opdateret.

Egmont: Medieaftalen fastholder uens medievilkår

Den nye medieaftale har en række gode elementer bl.a. med regulering af techgiganter. Men det er ærgerligt, at medieforliget ikke indeholder ligestilling af digitale medier, lyder det fra Nordisk Film.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs