MediaWatch

Bush vil kompensere TV-kanaler

George W Bush ventes i sit 2002 budget at foreslå, at de amerikanske TV-selskaber skal rimelig kompenseres, hvis de vil overgå til digitale signaler, så hurtigt som det er muligt. Gevinsten er at telekom-selskaberne skal kunne begynde at anvende TVs analoge frekvenser til avancerede telecomtjenester, skriver Vision.

Et andet forslag er, at TV-selskaberne skal betale ca. 2 milliarder kroner pr. år, indtil de slipper de analoge frekvenser. Det forslag er dog stødt på voldsom modstand.

På nuværende tidspunkt er TV-selskaberne ikke tvunget til at overgå til digitale signaler, førend år 2006 eller når digital-TV penetrationen i landet når 85 procent.

Mere fra MediaWatch

Debat: Mediepolitik uden jordforbindelse

Magter folketing og regering at lave en medieaftale, der kan gennemføres, og vil den fungere i virkelighedens mediemarked? Sporene skræmmer. Den seneste medieaftale fra 2018 er et klart eksempel på, hvor galt det kan gå. Men den var desværre ikke en undtagelse. Sådan lyder det fra rådgiver og tidl. generaldirektør i DR Christian S. Nissen i dette debatindlæg.

Seneste nyt

Se flere jobs