Nasdaq gik tilbage igen

MediaWatch

Den forkortede børsuge før påske var særdeles god for teknologiaktierne, og Nasdaq-indekset steg med hele 14 procent på de fire børsdage. Iagttagere finder mandagens Nasdaq-fald skuffende, idet den positive trend hermed er blevet brudt.

Imidlertid vurderer man også at det er en styrke, at markedet ikke måtte aflevere mere af sidste uges kraftige stigninger.

En analytikernedjustering fra Morgan Stanley Dean Witter af chip-sektoren, heriblandt Intel, medførte et fald på 3,6 procent i Philadelphia Semiconductor indekset, og Intel faldt som eksponent for sektoren med 6,4 procent.

Cisco, der kom med indtjeningsmeddelelse efter børstid, faldt cirka 4 procent i den regulære handel. Cisco forventer, at den økonomiske opbremsning vil betyde et fald i kvartalsomsætningen med cirka 30 procent og dets indtjening vil komme under analytikernes forventninger.

Indtjeningsmeddelserne vil regne ned over investorerne i denne og næste uge: Tirsdag kommer der indtjeningstal fra Intel og Texas Instruments. IBM, General Motors og AOL Time Warner giver meddelelser onsdag. Og torsdag kommer der tal fra blandt andet Microsoft og Sun Microsystems.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også