MediaWatch

Nasdaq gik tilbage igen

Den forkortede børsuge før påske var særdeles god for teknologiaktierne, og Nasdaq-indekset steg med hele 14 procent på de fire børsdage. Iagttagere finder mandagens Nasdaq-fald skuffende, idet den positive trend hermed er blevet brudt.

Imidlertid vurderer man også at det er en styrke, at markedet ikke måtte aflevere mere af sidste uges kraftige stigninger.

En analytikernedjustering fra Morgan Stanley Dean Witter af chip-sektoren, heriblandt Intel, medførte et fald på 3,6 procent i Philadelphia Semiconductor indekset, og Intel faldt som eksponent for sektoren med 6,4 procent.

Cisco, der kom med indtjeningsmeddelelse efter børstid, faldt cirka 4 procent i den regulære handel. Cisco forventer, at den økonomiske opbremsning vil betyde et fald i kvartalsomsætningen med cirka 30 procent og dets indtjening vil komme under analytikernes forventninger.

Indtjeningsmeddelserne vil regne ned over investorerne i denne og næste uge: Tirsdag kommer der indtjeningstal fra Intel og Texas Instruments. IBM, General Motors og AOL Time Warner giver meddelelser onsdag. Og torsdag kommer der tal fra blandt andet Microsoft og Sun Microsystems.

Mere fra MediaWatch

En ny medieaftale kan være på trapperne

Medieordførerne fra stort set alle partier i Folketinget er kaldt til møde uden bagkant onsdag eftermiddag. Med udsigt til sommerferie om få uger spidser de månedlange forhandlinger om en ny medieaftale til. Flere forventer, en aftale kan lande de kommende dage. Men der er stadig uenighed om afgørende spørgsmål, erfarer MediaWatch.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs