MediaWatch

Stemningsskift på Wall Street – alt op

Det hårdt medtagne Nasdaq-indeks steg 6,09 procent til 1.852,03 og bluechipsindekset Dow Jones kom for første gang i næsten en måned tilbage over det vigtige 10.000 skel med en 2,62 procents stigning til 10.102,74. Det bredere Standard & Poors 500 indeks steg 2,71 procent.

Den gode nyhed var, at pengene flød fra obligationerne og tilbage i aktierne og at stigningen kom under stor omsætning. Den dårlige nyhed var at stigningerne kom uden egentlige positive nyheder til markedet.

Futures pegede fra åbningen på en pæn stigning. Markedet fik god hjælp af pæne stigninger i de europæiske telekommunikations og tech-papirer. Og en enkelt profitwarning fra halvlederproducenten Cypress Semi, der i øvrigt steg svagt, var ikke nok til at ryste markedet.

En test af styrken i tirsdagens modgående rally kan markedet få allerede i dag og torsdag. For efter børstid kom tech-giganten Motorola med meddelelse om selskabets første kvartalstab i 15 år, hvor selskabet kom under de nu nedjusterede forventninger.

Motorola faldt cirka 7 procent i den såkaldte "after hours trading" - det vil sige handelen efter børstid på det elektroniske Instinet handelssystem.

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Seneste nyt

Se flere jobs