MediaWatch

Bluetooth forsinkes

Bluetooth-teknologiens udbredelse som standard for trådløs overførsel af data mellem for eksempel en bærbar computer og en mobiltelefon risikerer at blive forsinket. Det skyldes, at verdens største producent af operativsystemer, Microsoft, har fundet, at der ikke er tilstrækkeligt med produkter med indbygget Bluetooth på markedet til, at man kan teste teknologien.

Dermed er der risiko for, at Microsofts kommende Windows XP operativsystem ikke vil understøtte Bluetooth, og integration af Bluetooth i verdens mest brugte PC operativsystem er en vigtig forudsætning for teknologiens anvendelsesmuligheder.

Microsoft, der også deltager i udviklingen af Bluetooth sammen med blandt andet teknologiens grundlægger, Ericsson, afviser imidlertid, at der er noget nyt i den seneste beslutning om i første omgang at droppe Bluetooth.

- Vi har hele tiden forudsat, at der skulle være tilstrækkeligt mange og stabile produkter tilstede for at kunne integrere Bluetooth i Windows XP, udtaler Eva Fors fra Microsoft i Stockholm til MediaWatch.

- Microsoft har fortsat til hensigt at støtte Bluetooth i Windows XP og Windows 2000, men den endelige beslutning vil først blive truffet, når der er produkter nok til testene. Bluetooth udviklerne erkender i øjeblikket, at teknologien kræver mere arbejde end oprindeligt forventet. Microsoft tror fortsat på Bluetooth teknologiens muligheder og overvejer i givet fald at komme med opgraderinger til operativsystemerne, som integrerer Bluetooth, siger Eva Fors.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs