MediaWatch

Hver 6. internetfirma mod konkurs

- De nedskæringer, vi har set hos de store internationale spillere som Framfab og Icon Medialab, er kun starten. Det er den store lugemaskine, som er gået i gang, siger Lars Torpe Christoffersen, direktør i TDC Internet til Jyllands-Posten.

Den "teknologiske isvinter" vil ifølge Torpe fortsætte de næste seks til ni måneder og især ramme internetrådgivere og -designere samt de rene internetudbydere.

Forudsigelserne bekræftes af en opgørelse fra Købmandsstandens Oplysningsbureau over indtjeningen blandt 340 danske internet-selskaber:

Lige over hver sjette virksomhed i branchen styrer direkte mod en konkurs, mens mere end hver tredje kører med røde tal på bundlinien.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs