MediaWatch

Børn skal have PC-kørekort

Ialt 150,000 voksne danskere har idag et PC-kørekort og hvis det står til Dansk Dataforening, vil der i fremtiden være børn blandt disse kørekortholdere. Kortet, der er tilpasset børnene, skal hjælpe med at definere de eksakte mål for den IT-undervisning, som børnene får i folkeskolen, skriver Søndagsavisen.

Ideen til projektet har været undervejs i halvandet år og skal ifølge studielektor og formand for den styregruppe, der står bag udviklingen af ideen, Soini Kari, ses som forsøget på at bidrage til statsminister Poul Nyrup Rasmussen's (S) planer om at gøre Danmark til verdens førende IT-nation.

Kortet skal dække opnåede færdigheder erhvervet på 3. 6. og 9. klassetrin. I 3. og 6. klasse, hvor det ikke er muligt at dumpe, er det op til den enkelte lærer at afgøre, om eleven kan tilstrækkeligt til at få kortet. I 9. klasse skal en formel prøve udviklet af Dansk Dataforening bestås.

Ideen om et PC-kørekort til børn møder positive tilkendegivelser både blandt forældreorganisationen Skole & Samfund og Danmarks Lærerforening.

Dansk Dataforening samarbejder med forlaget Gyldendal om selve undervisningsmaterialet.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs