MediaWatch

DR2 afventer yderligere udbredelse

Stationen der sendte i Kolding, Vejle og Fredericia-området og indgik i TvDanmark2-networket fik for nylig inddraget sin sendetilladelse i tre måneder af det lokale Radio- og TV-Nævn på grund af for lidt lokalt stof. Umiddelbart derefter indgav TV Trekanten en konkursbegæring.

DR2 kan med medielovgivningen i hånden overtage lokale frekvenser, der ikke anvendes til lokal TV, oplyser DRs juridiske konsulent Hanne Bolbjerg overfor Ingeniøren. Det skete blandt andet med TvDanmarks frekvens i Hillerød, som DR2 overtog, da TvDanmarks lokale samarbejdspartner undlod at indbetale sin netværksafgift.

Kulturministeriet oplyser til Mediawatch, at der ifølge lokal-TV loven normalt skal gå 6 måneder, førend DR2 kan gøre krav på frekvenserne i trekantsområdet. DR2 er dog langt fra sikre på at kunne øge penetrationen.

I lokalradio og- TV bekendtgørelsen hedder det, at såfremt der inden 6 måneder efter stationens ophør er indsendt en ansøgning om tilladelse til programvirksomhed til det lokale nævn kan en ny kanal lanceres og genoptage network samarbejdet.

Men hvis ansøgeren ikke opfylder betingelserne for at få en networkingtilladelse, og ansøgningen derfor ikke imødekommes, stilles sendemuligheden til rådighed for DR.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs