MediaWatch

Mobilt Internet: Japanerne vinder

De japanske industrikoncerner er verdens stærkeste når det gælder forbrugerelektronik, siger Lennart Axhamn, chefkonsulent i svenske Netcom Consultants, til ComputerSweden. Og det kan blive dét es i ærmet, der afgør spillet om fremtidens mobile internet.

På årets CeBit-messe i Hannover viste japanske giganter som NEC, Sharp og Mitsubishi mobiltelefoner med farveskærm med høj opløsning og e-mail (ikke i sms-format, vel at mærke), i super-design og til relativt lave priser.

Japan og Europa har valgt samme 3G-standard - wcdma - hvilket forklarer de japanske selskabers øgede interesse for det europæiske mobilmarked.

- Nu kommer endelig platforme for mobilt Internet som fungerer, siger Gustaf Rosell, hvis firma, Xpedio, arbejder med at udvikle mobile internetplatforme i Sverige og Asien. - De japanske mobiltelefoner er hestelængder foran både Nokias og Ericssons, siger Gustaf Rosell.

Mere fra MediaWatch

Øgede krav til søgemaskiner trådt i kraft

Markedsføringsloven er blevet revideret. ”Ændringerne af markedsføringsreglerne vil blandt andet gøre det lettere for forbrugerne at navigere på de digitale markeder,” siger vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs