MediaWatch

Tvivl om digitalt TV

Kulturministeren sætter nu gang i forhandlingerne. Målet er at skabe en politisk aftale om de nye kanaler, så medie- og IT-selskaber allerede til efteråret kan byde ind på de 16-24 sendefrekvenser. Det skriver Berlingske Tidende

Det vil give en startdato den 1. januar 2002, som ministeren dog gerne ser bliver tidligere. Med ved forhandlingsbordet er foruden regeringspartierne også CD og SF. Men en række fagfolk og politikere er meget skeptiske overfor om projektet overhovedet er bæredygtigt.

- Det er en meget svær sag for Elsebeth Gerner. Der mangler realisme og man kan spørge sig selv, hvorfor regeringen egentlig digitaliserer. Hvad fanden vil man med det, hvis man ikke kan finde noget fornuftigt at bruge de nye kanaler til, siger Frands Mortensen, professor i medievidenskab ved Århus Universitet,

Medieordfører Jens Rohde, Venstre, der står uden for medieforliget, mener kulturministeren styrer mod sin personlige Combus-sag. Han siger til bladet:
- Medierne skal have mulighed for at tjene penge, før de gider gå ind i det her. Det er ikke kultur det her. Det er business. Og før ministeren erkender, at der skal tillades reklame-breaks i det digitale sendenet, så får hun en stor fiasko, siger Jens Rohde.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs