MediaWatch

Rapport: Online-tyverier vil stige

Det er kombinationen af utilstrækkelig håndhævelse af lovgivningen på nettet og voksende muligheder for e-kriminalitet, der åbner dørene for tyveri af millioner af dollar. De nye former for kriminalitet vil i højere grad rette sig mod et 'massemarked' siger rapporten ifølge Reuters.

Det betyder, at målet for den nye kriminalitet vil være tyveri af småbeløb fra millioner af forskellige konti, hvilket gør aktiviteterne vanskelige at opdage. Gartner Group anbefaler derfor, at forbrugerne er ekstra opmærksomme med at overvåge deres finansielle transaktioner.

Forbrugerne bør også installere en personlig firewall på enhver computer med internet-adgang, ligesom enhver form for såkaldt peer-to-peer networking - som f.eks. på musikbytte-tjenesterne - bør undgås, siger Gartner Group.

Mere fra MediaWatch

Chefredaktør forlader Gaffa

I oktober stoppede mediets direktør, og nu skal bestyrelsen også finde en ny chefredaktør, da den nuværende fratræder, når kalenderen viser 2023.

Mads Brandstrup: Nej tak til Media Freedom Act

Mediepolitikken er for forskellig på tværs af de europæiske lande til, at en fælles lovgivning giver mening, skriver direktør i Danske Medier i et indlæg, der er en kommentar til EU-kommissionens danske chef.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs