MediaWatch

ITB imod afgifter på IT-udstyr

Kulturministeren har fremsat et lovforslag, der har til hensigt at lovliggøre digital kopiering af lovligt indkøbte enkelteksemplarer af film og musik til privat brug.

COPY-DAN har på vegne af rettighedshaverne inden for film og musik brugt lovforslaget til at kræve øget kompensation for forventet tab som følge af kopieringsadgangen og et bredere afgiftsgrundlag, der også omfatter afgifter på IT-udstyr (og ikke blot på blankmedier).

ITEK (Dansk Industris branchefællesskab for IT, Tele, Elektronik og Kommunikation) og IT-Brancheforeningen mener, at det vil være i direkte modstrid med Danmarks mål om at blive verdens bedste IT-nation, hvis der ad denne vej indføres en særskilt "skat" på IT-udstyr til privat brug. Dette vil være så meget desto mere urimeligt, al den stund at langt de fleste privatpersoner køber IT-udstyr med henblik på at anvende det til andre IT-formål og ikke til digital kopiering af film eller musik.

I stedet opfordrer de to organisationer til at kulturministeren opprioriterer det igangværende udvalgsarbejde om nye betalingsmodeller for kultur-erhvervet, således at der som foreslået ovenfor kan findes nogle langsigtede og teknologineutrale løsninger på de udfordringer, som rettighedshaverne på længere sigt må forventes at stå overfor som følge af den digitale udvikling.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs