MediaWatch

Arrowhead i kapitalproblemer

Arrowhead, der for 70 procents vedkommende er ejet af Nordens største elektricitetsleverandør svenske Vattenfall, har netop opgjort sit tab til 637 millioner svenske kroner. Vattenfall har på den baggrund ydet selskabet et kortfristet lån på 180 millioner kroner for at dække det umiddelbare kapitalbehov, skriver Dagens Industri.

Bredbåndsselskabet har dog brug for yderligere 400 til 500 millioner kroner for at kunne klare sig fremover. En emission blandt selskabets egne aktionærer synes at være den eneste mulighed, idet markedets negative holdning til bredbåndsselskaber gør kapitaltilførsler ude fra besværligt.

Vattenfall skulle således have tilbudt at købe de resterende aktier i Arrowhead, men budprisen på 165 millioner kroner hvilket svarer til 3,5 krone per aktie, har skabt røre blandt Arrowhead-aktionærerne, der betragter dette som en klar underpris. Indtil flere af dem har betalt op til det tidobbelte.

I et brev til Sveriges Erhvervsminister, Björn Rosengren, har de nu klaget over buddet, men Mats Fagerlund, ansvarlig for blandt andet Vattenfall's juridiske anliggender afviser klagen. Han kan godt forstå aktionærerne, men finder ikke at Vattenfall kan lastes for at Arrowhead-aktien er faldet så meget som den er.

Arrowhead er også repræsenteret i Danmark og ifølge administrerende direktør, Kaare Siesing, har man indtil nu ikke mærket noget til den umiddelbare katastrofestemning fra svensk side.

- Vi fører en diskret tilværelse uden de store armbevægelser. Vort fokus er på kvalitet og det vi først og fremmest koncentrerer os om er at få infrastrukturen på plads, således Siesing.

Det danske kontor har idag 18 medarbejdere.

Mere fra MediaWatch

Flertal skrider bag forslag om at droppe momsfritagelse

Efter en uvildig advokatundersøgelse har slået bunden ud på regeringens præmis om, at en EU-dom påtvinger indførelse af moms på bl.a. rettighedsvederlag, vil Konservative stemme nej til lovforslaget, som dermed står til at falde.

Le Gammeltoft stopper på Heartbeats

Aller Media bekræfter, at stifter og direktør for det digitale medie og bureau har valgt at opsige sin stilling. Le Gammeltoft har stået i spidsen for selskabet siden 2015.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs