MediaWatch

Telenor spionerer på eks-kunder

Sagen drejer sig om fast forvalg. Når kunderne bytter teleoperatør, er Telenor tvunget til at installere en fast forvalgs-kode. Men da Telenor ejer linjen ind til huset og styrer det faste forvalg, har de samtidig fuld oversigt over kundens forbrug. Ved at tage kontakt til de tabte kunder, bruger Telenor aktivt denne viden i kampen mod sine konkurrenter, skriver digitoday.no.

Post- og Teletilsynet har sendt flere breve til Telenor om sagen, men har nu mistet tålmodigheden med telekæmpen. Tilsynet siger, at der bl.a. er indikationer på, at kundebehandlere i Telenors markedsafdeling, som led i en winback-kampagne, har benyttet oplysninger om operatører, trafikvolumen og ringemønster hos de tidligere kunder.

Det er klart et brud på reglerne om forvalg, skriver Post- og Teletilsynet, og muligvis også et brud på de norske regler for personoplysninger. Telenor har ikke nogen kommentarer til anklagerne. - Vi kommenterer ikke sager, vi arbejder med at svare på, siger Helge Qvigstad, informationsdirektør hos Telenor.

Mere fra MediaWatch

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen. Opdateret.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs