Ny nedjustering fra Nortel

MediaWatch

Selskabet reducerer forventningerne til første kvartal til mellem 6,1 og 6,2 milliarder dollar - en anelse ned fra de tidligere forventninger på 6,3 milliarder. Det er nedgangen på det amerikanske marked, der rammer Nortel på flere forskellige måder, skriver Wall Street Journal:

Når teleudbyderne drosler udbygningen af netværkene ned, efterspørger de i mindre grad fiberoptisk og trådløst udstyr. Det sker på et tidspunkt, hvor Nortel og andre netværksproducenter har udvidet sin kapacitet netop inden for disse områder.

Oven i kommer, at mange teleudbydere, på grund af finansielle problemer, ifølge teleanalytikerne, sælger brugt udstyr. Teleudbyderne kan derfor - på grund af overkapaciteten - stort set vælge og vrage mellem producenterne og kræve solide rabatter.

- Ingen tvivl om, at der er priskrig mellem udbyderne af udstyr til telekom-industrien, siger f.eks. Paul Sagawa, analytiker hos Sanford C. Bernstein & Co. i New York.

Som følge af de fortsatte problemer har Nortel også meddelt, at selskabet afskediger 5.000 medarbejdere udover de 10.000, selskabet allerede har annonceret. Meddelelsen fra Nortel fik aktien til at falde 13 procent på New York-børsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også