MediaWatch

Ny nedjustering fra Nortel

Selskabet reducerer forventningerne til første kvartal til mellem 6,1 og 6,2 milliarder dollar - en anelse ned fra de tidligere forventninger på 6,3 milliarder. Det er nedgangen på det amerikanske marked, der rammer Nortel på flere forskellige måder, skriver Wall Street Journal:

Når teleudbyderne drosler udbygningen af netværkene ned, efterspørger de i mindre grad fiberoptisk og trådløst udstyr. Det sker på et tidspunkt, hvor Nortel og andre netværksproducenter har udvidet sin kapacitet netop inden for disse områder.

Oven i kommer, at mange teleudbydere, på grund af finansielle problemer, ifølge teleanalytikerne, sælger brugt udstyr. Teleudbyderne kan derfor - på grund af overkapaciteten - stort set vælge og vrage mellem producenterne og kræve solide rabatter.

- Ingen tvivl om, at der er priskrig mellem udbyderne af udstyr til telekom-industrien, siger f.eks. Paul Sagawa, analytiker hos Sanford C. Bernstein & Co. i New York.

Som følge af de fortsatte problemer har Nortel også meddelt, at selskabet afskediger 5.000 medarbejdere udover de 10.000, selskabet allerede har annonceret. Meddelelsen fra Nortel fik aktien til at falde 13 procent på New York-børsen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs