MediaWatch

Danmark i front på IT-området

Europa-kommissionens rapport om EU-landenes gennemførelse af den ambitiøse IT-handlingsplan blev udarbejdet som en del af forberedelsen til topmødet forrige uge i Stockholm for de europæiske regerings- og statschefer.

I rapporten offentliggøres den første sammenligning af landenes udviklingshastighed og positioner inden for IT-området. Heraf fremgår det, at Danmark konsekvent er med i toppen på alle undersøgte områder, og har blandt andet førstepladsen når det drejer sig om reduktionen af erhvervslivets udgifter til Internet-adgang.

Danmark fremhæves flere gange i rapporten som et foregangsland på IT-området. For eksempel kommunikerer danskerne mere end dobbelt så meget som den gennemsnitlige EU-borger med de offentlige myndigheder. Og der er vel at mærke tale om kommunikation, der omfatter mere end informationssøgning.

Også når det gælder graden af Internetudbredelse i husstandene, klarer Danmark sig pænt og ligger på en tredjeplads, idet over halvdelen af de danske husstande har adgang til Internettet.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs