Danmark i front på IT-området

MediaWatch

Europa-kommissionens rapport om EU-landenes gennemførelse af den ambitiøse IT-handlingsplan blev udarbejdet som en del af forberedelsen til topmødet forrige uge i Stockholm for de europæiske regerings- og statschefer.

I rapporten offentliggøres den første sammenligning af landenes udviklingshastighed og positioner inden for IT-området. Heraf fremgår det, at Danmark konsekvent er med i toppen på alle undersøgte områder, og har blandt andet førstepladsen når det drejer sig om reduktionen af erhvervslivets udgifter til Internet-adgang.

Danmark fremhæves flere gange i rapporten som et foregangsland på IT-området. For eksempel kommunikerer danskerne mere end dobbelt så meget som den gennemsnitlige EU-borger med de offentlige myndigheder. Og der er vel at mærke tale om kommunikation, der omfatter mere end informationssøgning.

Også når det gælder graden af Internetudbredelse i husstandene, klarer Danmark sig pænt og ligger på en tredjeplads, idet over halvdelen af de danske husstande har adgang til Internettet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også