MediaWatch

Gråt guld på Internettet

Tallene for februar måned afslører således, at i alt 75,000 danskere over 65 år var aktive Internetbrugere. Dette tal modsvarer godt 5 procent af den samlede danske Internetgruppe, som har netadgang i hjemmet. I juli sidste år lå procentdelen på 3,9 procent.

En endnu kraftigere udvikling forefindes i gruppen lige under 65+ gruppen. De 55 til 64 åriges brug af Internettet lå således lidt under 8 procent i juli sidste år. Denne andel er nu vokset til lidt over 10 procent og der tegner sig efterhånden et billede meget lig det man i dag kender fra USA, hvor en stor gruppe af ældre borgere surfer Internettet.

Ifølge salgs- og marketingsdirektør i Nielsen//Netratings, Simon Svegaard, rammer undersøgelsen målgruppen med stor præcision, idet tallene er indsamlet blandt brugere med netadgang i hjemmet, hvor størstedelen af de ældre er repræsenteret. Der skelnes i den forbindelse mellem personer med adgang til nettet og aktive brugere.

Det samlede antal danskere med adgang til Internettet ligger i dag på godt 2,7 millioner, hvoraf kun godt 1,5 millioner er aktive på nettet. Det er antallet af aktive brugere, der ligger til grund for undersøgelsen.

I alt brugte gruppen over 65 år 3 timer og 33 minutter i gennemsnit på nettet i februar. Sammenlignet med for eksempel Norge er det markant lavere, idet tallet her er oppe på 6 timer og 38 minutter. Norske surfere over 65 udgør dog kun 2,35 procent af den samlede gruppe af Internetbrugere. I Sverige er hele 6,28 procent af de aktive brugere over 65 år.

Favoritterne blandt de ældre er de meget informationstunge sites såsom : DSB, Krak, MSN, Netdoktor samt de mest kendte portaler.

Mere fra MediaWatch

Nent skifter navn

Med nyt navn vil virksomheden signalere et strategisk fokus på streamingtjeneste, lyder det i en pressemeddelelse.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs