MediaWatch

Gråt guld på Internettet

Tallene for februar måned afslører således, at i alt 75,000 danskere over 65 år var aktive Internetbrugere. Dette tal modsvarer godt 5 procent af den samlede danske Internetgruppe, som har netadgang i hjemmet. I juli sidste år lå procentdelen på 3,9 procent.

En endnu kraftigere udvikling forefindes i gruppen lige under 65+ gruppen. De 55 til 64 åriges brug af Internettet lå således lidt under 8 procent i juli sidste år. Denne andel er nu vokset til lidt over 10 procent og der tegner sig efterhånden et billede meget lig det man i dag kender fra USA, hvor en stor gruppe af ældre borgere surfer Internettet.

Ifølge salgs- og marketingsdirektør i Nielsen//Netratings, Simon Svegaard, rammer undersøgelsen målgruppen med stor præcision, idet tallene er indsamlet blandt brugere med netadgang i hjemmet, hvor størstedelen af de ældre er repræsenteret. Der skelnes i den forbindelse mellem personer med adgang til nettet og aktive brugere.

Det samlede antal danskere med adgang til Internettet ligger i dag på godt 2,7 millioner, hvoraf kun godt 1,5 millioner er aktive på nettet. Det er antallet af aktive brugere, der ligger til grund for undersøgelsen.

I alt brugte gruppen over 65 år 3 timer og 33 minutter i gennemsnit på nettet i februar. Sammenlignet med for eksempel Norge er det markant lavere, idet tallet her er oppe på 6 timer og 38 minutter. Norske surfere over 65 udgør dog kun 2,35 procent af den samlede gruppe af Internetbrugere. I Sverige er hele 6,28 procent af de aktive brugere over 65 år.

Favoritterne blandt de ældre er de meget informationstunge sites såsom : DSB, Krak, MSN, Netdoktor samt de mest kendte portaler.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs