MediaWatch

Ericsson afskediger 3300

Ericsson, der i løbet af det sidste trekvarte år har tabt betydelige summer på især produktionen af mobiltelefoner, vil med det nye tiltag søge at kompensere for det tabte. Selskabets aktie er raslet ned og har lagt pres på det svenske OMX aktieindeks, der ligeledes har haft en negativ udvikling. Sågar den svenske krone har været udsat for presset i forbindelse med Ericssons seneste regnskabsmeddelelse.

Ifølge det amerikanske nyhedsbureau, Bloomberg, førte Ericsson fra morgenstunden samtaler med medarbejderne på fabrikkerne i Kumla og Linköping for at sætte dem ind i den nye afskedigelsesplan.

Resultatet blev følgende: på fabrikken i Kumla vil medarbejderstyrken blive reduceret fra 3200 til 1700 - altså 1500 må forlade jobbet. I Linköping reduceres medarbejder-styrken med 600 mand til 475. I Storbritannien vil to fabrikker en i Carlton og en i Scunthorpe blive lukket med udgangen af tredje kvartal i år.

Lukningen af de britiske fabrikker koster ialt 1200 jobbet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs