MediaWatch

Nokia sætter dagsorden på EU-topmøde

3G spørgsmålet blev lørdag diskussionsemne for EU deltagerne uden om den officielle dagsorden. Spørgsmålet var ikke med i det udkast, som det svenske formandskab havde forberedt inden mødet, men spørgsmålet blev taget op af Finlands statsminister Paavo Lipponen, angiveligt på foranledning af Nokia's dirketør Jorma Ollilas udspil tidligere på ugen, skriver Vision.

EU toplederne besluttede, at kommissionen skal undersøge de skyhøje licensafgifter for 3G i Tyskland og England. Desuden blev det besluttet at gøre en indsats for, at 3G og bredbåndsnet bliver en succes i Europa, til gavn for hele økonomien, så Europa inden for de næst ti år bliver den mest dynamiske økonomi i verden.

Endelig aftalte de europæiske topledere at øge forskningen inden for trådløs teknologi samt at afregulere de europæiske telemarkeder.

Mere fra MediaWatch

Medie: Regeringen lægger op til ny filmforpligtelse

I et aftaleudkast til de afsluttende forhandlinger om medieforliget fremgår det ifølge Finans, at DR og TV 2 på ny kan blive underlagt den såkaldte filmforpligtelse. Den blev ellers afskaffet i 2018, men siden har filmbranchen kritiseret udviklingen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs