MediaWatch

Telenor kombinerer UMTS med WLAN

Ifølge svenske Ericsson er det første gang at nogen smelter de to teknologier - UMTS og trådløs LAN (Local Area Network). Den nye kombinerede teknologi har indtil videre fået navnet H2U, skriver Telecom.no. Planen er at den skal anvendes i områder med mange mennesker, som har et stort kommunikationsbehov, som flypladser banegårde og hoteller.

Fordelen ved at kombinere UMTS med trådløs LAN teknologi på disse steder er, at det giver en langt højere overførselshastighed til Internettet, end UMTS selvstændigt ville give. Forventningen er at hastigheden på sigt vil komme op på op til 54 Mbit per sekund - mere end 25 gange så hurtigt som UMTS.

Ifølge Ingvild Myhre, der er administrerende direktør for Telenor Mobil, vil mobiloperatørerne få stor nytte af at implementere systemet, der vil gøre det muligt at tilbyde kunderne en række udvidede mobile tjenester.

Mere fra MediaWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs