MediaWatch

Hvem hedder hvad - se det på nettet

Danmarks Statistik har oprettet hjemmesiden www.dst.dk/navne , hvor man nu kan undersøge, hvor mange der for eksempel hedder Jens, Mathias eller Ørnulf og Jensen, Hansen eller Benedict Gnananayagam.

Danmarks Statistik har hidtil offentliggjort en fornavnestatistik over de 50 mest populære navne til børn født i et bestemt år. Men hvis du vil sikre dit barn et sjældent brugt navn, er det altså også muligt nu at undersøge, hvor få der hedder mere usædvanlige navne som Elvis, Brunhilde, Andersine, Bror eller Søsser.

Samtidig offentliggører Danmarks Statistik en Top 20 over de mest brugte fornavne og efternavne i hele den danske befolkning. For selvom Sofie og Mathias var de mest brugte fornavne til børn født i første halvår af 2000, så er der stadig flest, der hedder Jens og Kirsten.

Statistikken bygger på udtræk fra CPR fra 1. januar 2001. Der er 80.872 fornavne og 151.953 efternavne med i statistikken.

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs