MediaWatch

Lucent vinder gigantordre

Ordren løber over de næste tre år og gør Lucent til den største enkeltleverandør af netværk til Verizon Wireless, skriver Financial Times. Verizon Wireless er et joint venture mellem Verizon Communications og Vodafone og har 27,5 millioner abonnenter.

Planen er at være klar med første fase af 3G i selskabets kyst-til-kyst netværk senere i år, og det vil ifølge Lucent kunne etableres, uden Verizon Wireless behøver at investere betydeligt mere i nye basisstationer. Opgraderingen vil fordoble netværkets taletelefoni kapacitet og tidoble dataoverførselshastigheden i forhold til det eksisterende netværk.

Lucent har specialiseret sig i at levere 3G netværk til den amerikanske mobiltelefoni standard CDMA. Det stiller den amerikanske netværksproducent svagt på det europæiske marked, som bygger på GSM, og her har de operatører, som planlægger at opgradere nettene til 3G i overvejende grad valgt eksisterende GSM netværksproducenter som Ericssons og Nokia.

Aftalen med Verizon omfatter levering af software og produkter, som udvider netværkets dækningsgrad samt øger dets kapacitet og hastighed.

Mere fra MediaWatch

Medie: Regeringen lægger op til ny filmforpligtelse

I et aftaleudkast til de afsluttende forhandlinger om medieforliget fremgår det ifølge Finans, at DR og TV 2 på ny kan blive underlagt den såkaldte filmforpligtelse. Den blev ellers afskaffet i 2018, men siden har filmbranchen kritiseret udviklingen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs