Tab og vind – guld!

MediaWatch

12 overvægtige personer - 6 mænd og 6 kvinder skal i løbet af 13 uger konkurrere om, hvem der kan tabe sig mest. Vinderen er den, der har tabt sig mest og ikke nok med det, den kontante afregning bliver foretaget i det pureste guld, skriver Reuters.

Døbt "Big Diet" og med et på mange måder identisk koncept, skal det nye realityprogram søge at leve højt på seersuceen "Big Brother", der især gik sin sejrsgang i Holland. 37 kameraer vil konstant overvåge de korpulente deltagere, der bliver "indlogeret" på et slot i Houtem i nærheden af den sydhollandske by Maastricht.

Deltagerne i dette nye realityprogram vil undervejs blive udsat for fristelser såsom et velspækket køleskab fyldt med favoritsnacks. Fysiske udfoldelser i form af daglig work-out og helsemad fremstillet af en kendt kok er ligeledes blandt tiltagene. En af showets producere forestiller sig endda, at det kunne ringe på døren og det så viser sig, at være et pizzabud der står udenfor.

Alle på nær en af deltagerne fastholder, at de ikke er med på grund af berømmelsen eller pengene. Folk ønsker simpelthen at få muligheden for endelig at slippe af med nogle af de overflødige kilo, de bærer rundt på.

Såvel hollandske diætister som sunhedsorganisationer forholder sig kritisk til programmet, som de mener presser folk til at leve op til et bestemt skønhedsideal og samtidig kan udgøre en risiko for deltagernes helbred.

Programmets producere afviser kritikken og fastholder, at showet ikke vil fordre andet end at folk generelt set får lyst til at komme i form.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også