MediaWatch

Telia og Tele2 indgår UMTS alliance

Navnet på det nye fælles selskab bliver Svenska UMTS-nät AB. Telia's Bo Jacobsson bliver formand for bestyrelsen og Henrik Ringmar fra Tele2 bliver direktør. Bo Jacobsson, er Telia's chief financial officer, og Henrik Ringmar har indtil for nyligt ledet Tele2's operationer i Norge.

Svenska UMTS-nät AB bliver et 50-50 partnerskab mellem Telia og Tele2, og får til opgave at opbygge og drive netværk til tredje generations mobiltelefoni, UMTS. Telia og Tele2 fortsætter med at konkurrere med hinanden om kunderne med selskabernes respektive tjenesteudbud.

Telias administrerende direktør og koncernchef Marianne Nivert og Tele2's ditto Lars-Johan Jarnheimer udtaler i en fælles kommentar til det nye joint venture, at det har været tilfredsstillende at kunne gennemføre samarbejdsaftalen på så kort tid. Samarbejdet er et resultat af en intentionsaftale, som Telia og Tele2 indgik 8. januar.

Aftalen skal nu godkendes af det svenske konkurrencetilsyn, Konkurrensverket, og kommer til at gælde uanset udfaldet af Telias klagesag ved landsretten i Sverige over tildelingen af UMTS licenser.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs