MediaWatch

800 millioner til optisk industri

Det sker på et tidspunkt, hvor nedgangen på børserne har skåret store lunser af kursværdierne i selskaber som NKT og GN Store Nord, som begge koncentrerer sig om det optiske område. Men folkene bag fonden er overbevist om, at det fortsat godt kan lade sig gøre at finde risikovillig kapital til området.

- Den ultimative ambition er at lave nogle flere Giga'er, siger en af partnerne i det ny initiativ, Jimmy Fussing Nielsen, til Børsen.

Stifterne af Photonics Venture er en gruppe finans- og erhvervsfolk og internationale rådgivere - heriblandt topledere i Lucent, Siemens og Mannesmann - samt tidligere koncerndirektør i Unibank, Lars Eskesen og biotek-investoren Florian Schönharting.

Photonics Venture skal i første omgang primært investere i danske og svenske forskningstunge virksomheder, og folkene bag fonden oplyser, at de har fået positive reaktioner fra flere danske og svenske institutionelle investorer. Lykkes det at skaffe den nødvendige kapital, vil fonden blive langt den største skandinaviske investor på området - og den eneste i Europa, der udelukkende fokuserer på optisk kommunikation.

- Man regner jo med, at det er et område, som absolut vil komme på omgangshøjde med biotek i løbet af kort tid, vurderer Kristian Elmholdt Stubkjær fra COM-Centeret på DTU i Lyngby. Alle analyser, herunder fra branchens førende institut, det amerikanske RHK, peger på en vedvarende meget stor vækst i sektoren.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs