MediaWatch

800 millioner til optisk industri

Det sker på et tidspunkt, hvor nedgangen på børserne har skåret store lunser af kursværdierne i selskaber som NKT og GN Store Nord, som begge koncentrerer sig om det optiske område. Men folkene bag fonden er overbevist om, at det fortsat godt kan lade sig gøre at finde risikovillig kapital til området.

- Den ultimative ambition er at lave nogle flere Giga'er, siger en af partnerne i det ny initiativ, Jimmy Fussing Nielsen, til Børsen.

Stifterne af Photonics Venture er en gruppe finans- og erhvervsfolk og internationale rådgivere - heriblandt topledere i Lucent, Siemens og Mannesmann - samt tidligere koncerndirektør i Unibank, Lars Eskesen og biotek-investoren Florian Schönharting.

Photonics Venture skal i første omgang primært investere i danske og svenske forskningstunge virksomheder, og folkene bag fonden oplyser, at de har fået positive reaktioner fra flere danske og svenske institutionelle investorer. Lykkes det at skaffe den nødvendige kapital, vil fonden blive langt den største skandinaviske investor på området - og den eneste i Europa, der udelukkende fokuserer på optisk kommunikation.

- Man regner jo med, at det er et område, som absolut vil komme på omgangshøjde med biotek i løbet af kort tid, vurderer Kristian Elmholdt Stubkjær fra COM-Centeret på DTU i Lyngby. Alle analyser, herunder fra branchens førende institut, det amerikanske RHK, peger på en vedvarende meget stor vækst i sektoren.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs