MediaWatch

T-Online vil være mediehus

I dag stammer det meste af T-Onlines omsætning fra levering af Internet til abonnenter - et forretningsområde med lille profitmargin. Analytikere har derfor efterlyst en forbedring af indhold og e-commerce tilbud på T-Onlines website, som vil kunne bidrage til selskabets omsætning og øge profitmargin, skriver Reuters.

Ifølge administrerende direktør Thomas Holtrop fra T-Online vil 30 procent af den samlede omsætning i år 2004 stamme fra webbaserede tjenester og annonceindtægter, mod 14 procent forrige år. T-Onlines nye fokus på webtjenester kommer i en tid, hvor det europæiske reklameforbrug er for nedadgående og konkurrencen blandt Internet Service Providers er stærkt stigende.

Ifølge analytikerne vil nedgangen i annoncemarkedet fremskynde den igangværende konsolidering af Internet-sektoren, hvor kun de største vil overleve på længere sigt, og den menes blandt andet at blive ISP'erne.

Tyske T-Onlines nærmest konkurrent i Europa på ISP-markedet er italienske Tiscali, som har proklameret, at det vil gøre hvad end det kræver at blive Europas nummer et.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs