MediaWatch

Siemens og Alcatel er bekymrede

Tyske Siemens og franske Alcatel udtrykte tirsdag bekymring over de faldende vækstrater i mobiltelefonindustrien. Siemens sagde, at det påvirker forventningerne, både til selskabets mikrochip-producent, Infineon, og til Siemens mobildivision.

Alcatel sagde, at selskabet overvejer at lukke to mobil-fabrikker midlertidigt, en uge i denne måned og en uge i maj, skriver Financial Times.

Det britiske tele-selskab Cable & Wireless oplyste, at indtjeningen ikke vil leve op til forventningerne på grund af hård priskonkurrence i USA og Japan. Samtidig annoncerede selskabet, at 4.000 ud af 18.000 medarbejdere skal fyres næste år.

Meddelelserne kommer efter, at selskaber som Cisco og Motorola de seneste dage har meldt om massefyringer, mens Ericsson har meldt om tab i milliardklassen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs