MediaWatch

Nasdaq-åbning med nyt negativt indeks

En time før åbningen pegede futures på en moderat stigning på 0,6 procent i Nasdaq indekset ved åbningen.

Imidlertid, er der klokken 14.30 offentliggjort skuffende detailhandelstal for februar, der viste et uventet fald på 0,2 procent. Her var økonomernes forventninger ifølge en Reuters rundspørge en stigning på 0,4 procent.

De dårligere end ventede detailhandelstal kan imidlertid også øge investorernes forhåbninger om 0,5 procents rentenedsættelse ved den amerikanske centralbanks FOMC-møde den 20 marts. Men en rentenedsættelse på et halvt procentpoint er så godt som inddiskonteret i de nuværende kurser, fremhæver analytikerne.

Økonomer nævner, at dårligt februarvejr formentlig har haft indflydelse på detailhandels-salget. Herudover så økonomer ifølge Reuters det som et lyspunkt, at de reviderede tal for januar var blevet væsentligt opjusterede - fra 0,7 procent til et revideret tal på 1,3 procent.

"Tallene synes at være svagere end forventet - ihvertfald i forhold til alle estimater", udtalte Astrid Adolfson, økonom hos MCM Moneywatch til Reuters. "Men man er nødt til at være forsigtig i bedømmelsen fordi januar-tallene er blevet revideret så kraftigt op", tilføjede økonomen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Aller Media nedlægger printmagasin til unge, TV 2 Øst får ny adm. direktør, og reklame fra Liberal Alliance på TV3+ har rejst debat om politiske reklamer på tv. Få overblikket over den seneste uge i mediedanmark her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs