MediaWatch

Forsigtigt skøn fra selvsikre 2M

Det er et temmelig konservativt skøn taget i betragtning, at 2M Invest stadig ejer omkring 18 procent af SimCorp - en ejerandel med en værdi på godt 370 millioner kroner. SimCorp har netop afleveret et særdeles pænt regnskab med store forventninger til de kommende år. Alt tyder på, at 2M Invest har tænkt sig at indkassere gevinsten ved et salg af sin andel i IT-selskabet, skriver Børsen.

Alene salget af aktieposten i SimCorp vil let kunne dække 2M Invests resultatforventninger på cirka 225 millioner kroner i år. Dertil kommer, at det danske ventureselskab i løbet af i år yderligere forventer at afhænde fem-ti selskaber fra porteføljen, der i øjeblikket omfatter 33 selskaber, som der samlet er investeret 665 millioner kroner i.

Ambitioner og selvtillid fejler ikke noget hos 2M Invest: Ventureselskabet planlægger at åbne nye kontorer i Stockholm og Boston. 2M har i øjeblikket ressourcer til at administrere 70 porteføljeselskaber. Antallet af ansatte er steget fra 20 til 36 medregnet de ansatte i det finske ventureselskab Menire, som 2M Invest overtog for små to måneder siden.

- Vi har en helt klar ambition om, at vi vil være verdens bedste ventureselskab, men ikke nødvendigvis det største, siger direktør Michael Mathiesen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs