MediaWatch

Christiansborg får nyt telesystem

Christiansborgs nye kommunikationssystem skal servicerer dem, der kontakter Folketinget og give stedets medarbejdere bedre mulighed for at styre deres hverdag. Ud over de almindelige egenskaber som e-mail, fax, voice mail og personsøgesystem, har Tele Danmark udviklet en række nye features, der skal lette hverdagen for de arbejdende i Folketinget - både folkevalgte og ansatte.

Det drejer sig blandt andet om "tilstedesystemet" Blue Tooth, der registrerer, om Folketingsmedlemmerne befinder sig på Christiansborg, en telefonsluse, hvor brugeren selv bestemmer, hvem han ønsker at modtage opkald fra, og en tvangsændring af mobiltelefonen, så den kun kan bruges som lydløs personsøger, når medlemmerne opholder sig i Folketingssalen.

Det nye system bliver sat i drift omkring nytår, men allerede nu har en lang række danske virksomheder vist interesse for det. Salgsdirektør Søren Stryhn fra TDC Erhverv ser et stort potentiale for det nye telekommunikation system, som for eksempel tjenesten der giver brugerne på Christiansborg adgang til Folketingets Intranet fra deres mobiltelefon.

Folketinget har lagt stor vægt på, at systemet er fremtidssikret, og derfor skal det også løbende kunne opgraderes - f.eks. når UMTS-mobiltelefonerne kommer på markedet.

Prisen for det nye telekommunikationssystem er cirka 21 millioner kroner. Systemet er designet af Tele Danmark med Ericsson og Level/8 som underleverandører.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs