MediaWatch

Christiansborg får nyt telesystem

Christiansborgs nye kommunikationssystem skal servicerer dem, der kontakter Folketinget og give stedets medarbejdere bedre mulighed for at styre deres hverdag. Ud over de almindelige egenskaber som e-mail, fax, voice mail og personsøgesystem, har Tele Danmark udviklet en række nye features, der skal lette hverdagen for de arbejdende i Folketinget - både folkevalgte og ansatte.

Det drejer sig blandt andet om "tilstedesystemet" Blue Tooth, der registrerer, om Folketingsmedlemmerne befinder sig på Christiansborg, en telefonsluse, hvor brugeren selv bestemmer, hvem han ønsker at modtage opkald fra, og en tvangsændring af mobiltelefonen, så den kun kan bruges som lydløs personsøger, når medlemmerne opholder sig i Folketingssalen.

Det nye system bliver sat i drift omkring nytår, men allerede nu har en lang række danske virksomheder vist interesse for det. Salgsdirektør Søren Stryhn fra TDC Erhverv ser et stort potentiale for det nye telekommunikation system, som for eksempel tjenesten der giver brugerne på Christiansborg adgang til Folketingets Intranet fra deres mobiltelefon.

Folketinget har lagt stor vægt på, at systemet er fremtidssikret, og derfor skal det også løbende kunne opgraderes - f.eks. når UMTS-mobiltelefonerne kommer på markedet.

Prisen for det nye telekommunikationssystem er cirka 21 millioner kroner. Systemet er designet af Tele Danmark med Ericsson og Level/8 som underleverandører.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs