MediaWatch

Mediemogul fylder rundt

Måske bliver der ikke tid til de store festligheder, for Murdoch er kendt for en overvældende arbejdsiver, som typisk ikke levner tid til meget andet end netop arbejde. Murdoch er drevet af at skabe verdens eneste reelle medieimperium med hovedvægten lagt på global dominans indenfor satellit-TV.

Det er derfor karakteristisk, at hans runde fødselsdag falder midt i nogle meget lange og komplicerede forhandlinger om at overtage verdens største satellit-TV selskab - det amerikanske General Motors ejede DirecTV. Både News Corp og DirecTV har bekræftet at være midt i en såkaldt "due dilligence" process, men samtidig trækker en offentliggørelse af aftalen hele tiden ud. Sådanne forsinkelser giver anledning til spekulationer om det nu også vil lykkes Murdoch at føje DirecTV til sin portefølje af satellit-TV selskaber, som allerede indeholder blandt britiske BSkyB og pan-asiatiske Star TV.

For en person der har gjort en vane ud af at få hvad han peger på, vil det være en enorm skuffelse, hvis DirecTV ikke kommer ind i folden af News Corp besiddelser. Så længe handelen ikke er afsluttet, får Murdoch derfor svært ved til fulde at nyde fødselsdags champagnen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs