MediaWatch

Dow Jones: Indtjening ned 70 pct.

Ifølge Financial Times har Dow Jones, som blandt udgiver finansavisen The Wall Street Journal, netop meddelt at indtjeningen i 1.kvartal vil blive markant lavere end markedets forventninger på grund af den faldende annonceefterspørgsel.

Og der er ikke kun tale om normal nedjustering. Der er tale om at Dow Jones forventer indtjeningen til at blive ikke mindre end 70 procent lavere end de hidtidige estimater.

Med sin udmelding følger Wall Street Journal i kølvandet på andre amerikanske aviser, som også har meldt ud om de alvorlige følger af den svigtende annonce- og reklameefterspørgsel. Fyringer og prisstigninger må ventes at blive avisbranchens naturlige reaktion på de nedadgående konjunkturer.

Det europæiske avismarked oplever indtil videre ikke tilsvarende dramatiske fald i efterspørgslen. Financial Times melder således om en stigning i sin egen annonceomsætning på 8 procent i de to første måneder af 2001.

Mere fra MediaWatch

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs